? خوب دقت بفرمایید یعنی وقتی داریم این مثالها را میزنیم دقت بفرمایید که ما بتونیم جایگاه انسان را از سایر موجودات جدا بکنیم.✂️
3️⃣ سومین گروه از موجودات حیوانات هستند. ???????????
? حیوانات علاوهبر کمالاتی که به اصطلاح هم جمادات دارندو هم نباتات و گیاهان دارن، خودشون کمالات ویژهی خودشون را دارند که نه گیاهان اون کمالات را دارند و نه جمادات.
که بعضیهاشون را من خدمتتون عرض میکنم. ✔️ حیوانات دارای حس و حرکت اختیاری هستند، ✔️ قوای بسیار قویتری دارند نسبت به سایر موجودات، ✔️ گیاهان و جمادات، دارای غریزه هستند ✔️ و دارای شهوت هستند، دارای غضب هستند، همسرگزینی و جفتگیری دارند، تولیدمثل میکنند، عرض کنم خدمتتون که مسکنگزینی دارن یعنی به فکر مسکن هستند، ساختن مسکن و مسکن گزینی و کار میکنند برای به اصطلاح تأمین معاششون، هم خودشون و هم خانوادشون، تفریح دارن، آیندهنگر هستند حیوانات، مثلاً ذخیره میکنند برای زندگی ماههای آیندهشون.
✅ حیوانات زندگی اجتماعی دارن. در این زندگی اجتماعی مقرراتی دارن که باید رعایت بشه حتماً این مقررات.?
حیوانات از حریم خودشون و خانوادشون دفاع میکنند و همچنین از همنوع خودشون دفاع میکنند و احیاناً از غیر همنوعشون هم دفاع میکنند.
? مثلاً شده یک حیوانی که در جنگل هست، اگر ببینه یک حیوان دیگری از غیر همنوع خودش مورد ظلم و تجاوز و به اصطلاح تعدی و حملهی یک حیوان دیگری قرار میگیره، چه بسا خیلی وقتها از خودش چیکار بکنه؟ دفاع بکنه.?
?پس حیوان هم بفکر خودش هست، هم به فکر خانوادش هست، هم به فکر همنوعش هست و برای این چیکار میکنه؟ تلاش میکنه. حیوان تربیت پذیر هست، قابلیت تربیتی داره اما این قابلیت، قابلیت محدود هستش و یک قابلیت بینهایتی نیست. حدی داره و خیلی زیاد نیستش.
? که نمونهاش را همون در سیرکها میبینید که حیوانات را مثلاً تربیت میکنند چیزهایی را بهشون یاد میدن. به دلفینها ،به میمونها، به خرسها، به نهنگها مثلاً به حیوانات دیگری که هست. یک مقداری تربیت میکنند اونها را.
? خب دقت کنید خوب به خصوصیات زندگی حیوان که وقتی میایم سراغ زندگی انسان بتونیم فرق بذاریم.
?? غالب انسانها چون نمیتونن این کمالات را از هم جدا بکنند وقتی بهشون میگیم انسان را تعریف کنید، انسان را در محدودهی کمالات گیاهان یا کمالات حیوانات تعریف میکنند و انسان اونوقت ارزشش میاد در سطح ارزش گیاه یا ارزش حیوان.
میایم سروقت خود انسان، 4️⃣ انسان چهارمین گروه هستش از موجودات که به اصطلاح علاوهبر اینکه هم کمالات جمادات را داره و ? هم کمالات نباتات و گیاهان را داره و ? هم کمالات حیوانی را داره? دارای کمالاتی هستش که سایر موجودات اون به اصطلاح کلمالات را ندارند و انسان به خاطر این ویژگیهایی که مخصوص خودش هست بر سایر موجودات، به اصطلاح برتری پیدا کرده.
? حالا چند نمونه از کمالات انسان را که در سایر موجودات نیست من عرض کنم. یکی اینکه انسان قابلیت تربیت نامحدود داره، یعنی استعدادهایی داره که اون استعدادها هیچکدومشون محدود نیستند.
?قابلیت رشد و به اصطلاح تربیت نامحدود داره اونم در جهات مختلف، در همهی قوای خودش، در هنر، در علم، در صنعت، در مسائل مختلف، در عرفان، جنبههای مختلف انسان میتونه رشد بکنه و وقتی میگیم در جهات مختلف رشد میکنه این حتماً، لزوماً بار مثبت نداره. میتونه در جهات منفی هم رشد بکنه، اما همین رشدش در جهات منفی بینهایت باشه.
? مثلاً در درندهخویی میتونه از هر حیوانی درندندهتر باشه، در شهوترانی میتونه تز هر حیوانی شهوانیتر زندگی بکنه. در جنایت، در خرابکاری، در هرچیزی انسان میتونه رشد بکنه و رشدش هم بینهایت هستش.?
پس وقتی میگیم انسان قابلیت تربیتپذیری داره و به صورت نامحدود هست، به این معنا هستش که چه در جهات مثبت و چه در جهات منفی میتونه رشد بینهایت بکنه.
? زن و شوهر، امروز #تنش دارند و فردا با هم رفیق اند اما پدر و مادری که شاهد تنش فرزندانشان بوده اند حتی در غیاب آنان، دائم #نگران این زوج هستند که نکند الان با هم تنش داشته باشند… اصلا می دانستید که برخی از ما فرزندان بخاطر ندانستن همین مهارتهای ابتدایی، موجب #حق_الناس و پیری و رنجش خاطر والدین مان هستیم؟! ? و چقدر دردناک است این نگرانی ها
✍️ میفرماید: فاذا سویتهُ و نفخت فیه من روحی فقعوا لهُ ساجدین. به ملائکه میفرماید: موقعی که، انسان را از نظر خلقت بدنی من تکمیلش کردم و از روح خودم در او دمیدم شما به او سجده بکنید. بعد از اینکه روح دمیده شد شما به او سجده بکنید.
و در جای دیگه خداوند به واسطهی اینکه انسان را اینگونه خلق کرده و انسان را عامل روح خودش کرده و خلقت ویژهای بهش داده به خودش خداوند. به واسطهی خلقت بشر تبریک گفته.?
میفرماید که: ??? ما انسان را از گل خلق کردیم و سپس او را به صورت نطفهای در قرار مکین یعنی در رحم مادرش قرار دادیم و اون نطفه را تبدیل کردیم به علقه، علقه را تبدیل کردیم به مضغه، مضغه یعنی همون به اصطلاح گوشت، پاره تکهی گوشت و سپس برای اون گوش خلقنا مضغة عظاما، استخوان براش قرار دادیم و روی این استخوان را گوشت قرار دادیم فکسونا العظام لحما. روی این استخوان گوشت قرار دادیم.? ?????????
? ببینید تا این مرحله که انسان از نظر ساختمان بدنی تکمیل میشه و روی استخوانهایش گوشت میاد خیلی بحث بر چی شده؟ تکمیل شده از اینجا به بعد.?
✅ بعد میفرماید: بعد از اینکه انسان را روی استخوانهاش گوشت دادیم. ثم انشاناه خلقًا آخر سپس انسان را خلق دیگری کردید این خلق با همهی خلقها فرق داره. یک خلق دیگری، یک خلقت دیگری بعد از اینکه انسان را بدنش را تکمیل کردیم به او دادیم بعد میفرماید که نسبت به این.
? که این خلقت دیگر را خداوند ایجاد کرده میفرماید که: فَتَبارَکَاللهُ اَحسنُ الخالقین تبریک میگه خداوند به خودش در این آیه، به خاطر این نوع خلقت ویژه .?
در یکی از روایات نبی اکرم صلیالله علیه و آله و سَلّم میفرماید که ? ما مِن شئ اَکرمُ علی الله مِن اِبنِ آدَم. میفرماید که: هیچ خلقی در درگاه خداوند عزیزتر و گرامیتر از انسان نیستش.?
? خب تا اینجا این نکته را متوجه شدید که از نظر قرآن انسان دارای یک روح الهی هست و یک نفخهی الهی هست که اون نفخه به انسان نسبت به سایر موجودات حتی ملائکه برتری میده.?
? حالا سؤالی که پیش میاد این هستش که این نفخهی الهی و این برتری انسان نسبت به سایر موجودات به چه چیزی هستش و چرا انسان نسبت به سایر موجودات برتری داره و عظمت داره؟?
? وقتی میگیم انسان حامل روح الهی هست یعنی انسان دارای یک سلسله تواناییها و استعدادها هست که ویژهی خود انسان هست و هیچ موجودی اون استعدادها و تواناییها را نداره و هیچ یک از مخلوقات دارای اون نیستند.
? توضیح بدیم این نکته را شاید بهتر باشه با مثال، ببینید ما موجودات را از نظر ظرفیت وجودیشون و از نظر کمالاتی که دارند به چهار دسته تقسیم میکنیم موجودات را.
1️⃣ یک سری موجودات جمادات هستن یعنی اجسام چی؟ اجسام جامد، ???⚽️ اینها یک سلسله کمال دارند که مثلاً فاقد حس و حرکت هستن. حس و حرکت اختیاری البته، ندارند. رشد و نمو نمیکنند ولی خواص ویژهای برای خودشون دارند. مثلاً هرکدوم از عناصری که در طبیعت ما میبینیم یک خصوصیتی داره. ?
از مثلاً خواص دیگر این جمادات این هست که فضا اشغال میکنند، طول و عرض و ارتفاع دارند. یک خصوصیات اینطوری توی مواد ما میبینیم.
2️⃣ گروه دومی را که ما در موجودات میشناسیم نباتات هستن یعنی گیاهان. ??⚘????
که گیاهان علاوه بر اینکه به اصطلاح کمالات جمادات را دارند، به اصطلاح تا اندازهای حس و حرکت دارند و رشد میکنند، تغذیه دارند، عرض کنم تولیدمثل میکنند، رنگ پذیر هستن رنگهای متنوعی میگیرن، شکلهای خیلی زیبایی به خودشون میگیرند گیاهان. ?
شما گلها را نگاه بفرمایید? چقدر زیبا هستن چه رنگهای زیبایی به خودشون میگیرند گیاهان، گلها و کلاً نباتات و همچنین زیبا هستند لطافت دارند، ظرافت دارند، این به اصطلاح خصوصیاتی هستش که ما در گیاهان میبینیم.?
امروزه با پدیده ی کمال گرایی و سخت گیری های بیهوده در امر ازدواج مواجه هستیم. چه در بررسی شخصیتی، چه در پسند چهره و به دل نشستن و زیبایی و چه در امور مادی و حتتتی در امور معنوی و دینی. یا دنبال یک شاهزاده با اسب سفید با چهره ای بی نظیر و پول می گردیم یا به دنبال جوانی با اخلاق و سیر و سلوکی در حد امام خمینی(ره)!برخی هم که به دنبال هردوی اینها باهم!
عزیزان! هیچ کس معصوم و 100درصد نیست.معصومین خاص که فعلا فقط یک نفرشان زنده است که آن هم غایب است، و معصومین عام هم …..شما در نظر داشته باشید که عصمت عام یا مقامات عالیه معنوی مانند آیت الله بهجت(ره) با آن سن را می خواهید از یک جوان 20ساله-30ساله طلب کنید!!!!!!!
اینقدر سخت گیری های بیهوده سر مسائل جزئی و مادی نداشته باشید.یا با یک رفتار سریع ناراحت شوید و همه چیز را بهم بزنید. عاقلانه فکر کنید و مشورت نمایید.شاید روزی ، دیگر خواستگاری نیاید و برود!
آخرین نظرات